WARSZTATY KULINARNE W PAŁACu myśliwskim SŁONOWICE

Warsztaty kulinarne prowadzi Ewa Malika Szyc-Juchnowicz.
Termin : 23 marca ( niedziela ) 2014r.
Rozpoczęcie warsztatów o godz.11.00
Warsztaty odbędą się w Sali Perłowej Pałacu Myśliwskiego Słonowice.
Uroczyste zakończenie ucztą arabską z degustacją przygotowanych w trakcie warsztatów potraw (około godz.16.00)
Udział w warsztatach – 250zł /osoba
Potwierdzeniem udziału będzie wpłata zaliczki w wysokości 100zł
Patronat Medialny TVP SZCZECIN.
Zgłoszenie do 17 marca na adres : manager@palacslonowice.com
Osoba do kontaktu : Ewa Murach, kom. 793 002 008
Ilość uczestników ograniczona.
Warsztaty odbywać się będą w grupach .
Każda z grup przygotowywać będzie 2,3 dania.

Na zakończenia wspólna biesiada złożona z przygotowanych dań w Restauracji Pałacu Słonowice.
Malika to arabskie imię właścicielki restauracji – Ewy Maliki Szyc Juchnowicz. Jej pierwszą ojczyzną była Algieria. Tam urodziła się i dorastała wśród wyrazistych smaków i zapachów Afryki Północnej. Romanistka z wykształcenia kilka lat temu porzuciła pracę w zawodzie dla pracy w kuchni. Pracowała w kilku Trójmiejskich restauracjach wspinając się po szczeblach kuchennej hierarchii. Przełomem w karierze okazał się udział w drugiej edycji programu „Gotuj o wszystko”, który był realizowany w ramach popularnego cyklu „Dzień dobry TVN”. Finalistka I edycji prestiżowego konkursu Top Chef w telewizji Polsat.